Velkommen til folkefest

I år er det allerede 31 år siden den første utgaven av Markens Grøde ble åpnet av den første «messegeneralen» Jan-Erik Tveten. Bare avbrutt av pandemien i 2020 har vi gjennomført 15 folkefester med et yrende liv og besøkende fra store deler av Østlandet.
Markens Grøde har satt Rakkestad på kartet en gang for alle, og i år skal vi forsterke avtrykket ytterligere.
Som en av de store landbrukskommunene i Norge var det ganske naturlig og kanskje bare et tidsspørsmål før en messe som vår så dagens lys. Stort sett annethvert år siden starten har Markens Grøde trukket tusener på tusener med glade familier til Rakkestad, noe som har vært viktig for både befolkning og næringsliv. I år kan vi igjen ønske velkommen til en omfattende matog landbruksmesse i hjertet av Østfold.
Barna står alltid i sentrum når vi arrangerer Markens Grøde, og 2024 er intet unntak. Med dagens urolige verdensbilde som bakgrunn, er det viktigere enn noen gang å gi barna et både nært, morsomt og lærerikt pustehull etter at sommerferien er over for de fleste. Hos oss kan de både leke og lære i trygge omgivelser.
Som før omfatter årets messe salgsutstillinger, marked, lokalmat, underholdning og opplevelser for både store og små. Vi håper mange får med seg vår avslutningskonsert med østfoldbandet Hagle, som
har slått gjennom over hele landet. Det vil bli et verdig punktum på en messe vi håper vil gi besøkerne uforglemmelige og smakfulle opplevelser.

Velkommen til Rakkestad!
Ellen Solbrække
Messegeneral

Tekst: Viken Media AS / Per-Kristian Aase