Få med deg de historiske maskinene!

Rakkestad Gammeltekniske forening ble stiftet i 2003 og har i dag sine klubblokaler i Lassebråten låven ved Rakkestad Bygdetun.

Samtlige medlemmer deler interessen for traktor, moped og motorsykler, biler og lastebiler og det meste innen forbrenningsmotorer.

Vi synes også det er viktig å videreformidle til kommende generasjoner hvordan mat kommer fra jord til bord å der med har vi nå i mange år hatt et samarbeid med Bergenhus og Os skole hvor det settes og tas opp poteter ved blant annet jordet ved Bygdetunet.

Vi synes det er morsomt å kunne arrangere både våronndager, veadag m.m., dit besøkende kan komme å se på ved våre lokaler på Bygdetunet. Vi har nå de to siste årene arrangert både  sommermarked og julemarked ved Bygdetunet hvor folk har kunnet kommet å solgt produkter.

Søndagene i juni måned er vi på plass i Tolfsby landhandel som er åpen for besøkende som ønsker å kjøpe vafler stekt på svart ovn, kaffe og liknende. Foruten dette deltar gjerne foreningen på arrangement som for eksempel julemarked i Rakkestad sentrum og Markens Grøde.

DETTE SKAL VI GJØRE PÅ MESSEN

– Salg av vafler stekt på svart ovn, pølser, brus og kaffe samt is.
– Utstilling bestående av både traktorer, biler, redskap, sykler m.m.
– Defilering inne på vårt område denne helgen.
– Konkurranser i ulik form hvor du kanskje kan være heldig å få med deg en premie?
– Saga på Bygdetunet kjøres fredag og lørdag fra klokken 16.00.

Rakkestad Gammeltekniske deltar under Markens Grøde for å vise oss frem og hva foreningen kan tilby eventuelt nye medlemmer som ønsker å bli en del av oss. Vi synes det er viktig å støtte opp om bygdas aktiviteter også er det veldig hyggelig å delta under Markens Grøde-helgen hvor man treffet mange trivelige folk.

Tekst: Viken Media AS / Per-Kristian Aasen