Sparebankscena

Ny stor scene på Bygdetunet – Sparebankscena.

Den nye Sparebankscena på bygdetunet kan leies gratis av alle som skulle ønske det.

Sparebankscena kunne ikke fått en bedre ilddåp. Under helgens Markens Grøde huset den alt fra ville naturfag-eksperimenter, klassisk musikk til teater. Kultursjef i Rakkestad kommune, Grethe Torstensen, er full av begeistring for bygdas nye kulturelle arena.

– Det var moro å se at det fungerte så utrolig bra. Det var god akustikk for akustisk lyd, noe som gir oss store muligheter for å bruke den i konsertsammenhenger fremover, smiler hun, og lufter ideen om alt fra «Allsang på tunet» til «kafékonsert». Nå håper hun at bygdas innbyggere ser sitt snitt til å leie den nye scenen.

– Scenen er til bruk for alle. Den er gratis å leie, og alt du trenger å gjøre er å ringe til servicekontoret og bestille tid, så får du nøkler og tilgang til toalett og alt det du måtte trenger, oppfordrer hun.

– Som man så under Markens Grøde, må man ikke utelukkende tenke på konsert og sang, her kan det være alt fra foredrag til utstillinger. Vi oppfordrer alle til å tenke ut forskjellige bruksområder, og det kan jo være at det er privatpersoner som har gode ideer. Det viktigste for oss, er at den flotte scenen blir tatt i bruk, avslutter hun.

Markens Grøde takker Marker Sparebank for den store gaven på 1 00 000 kr til dette prosjektet.