Om

Mat: Matopplevelser er en viktig, sentral og naturlig del av Markens Grøde. Det betyr at vi formidler gamle mattradisjoner på bygdetunet, så vel som å vise frem det mangfoldet av lokalmat som vi har i fylket vårt.

Landbruk: Bølgende åkre på alle kanter, kuer på beite, gryntende griser, kylling i fleng – det er klart landbruket er viktig på Markens Grøde.

Kultur: De tre messedagene innebærer et rikt kulturprogram. Alle aldre, mange sjangre – her finner alle noe for sin smak.

Markens Grøde er en landbruksmesse med 15 000b besøkende i Rakkestad, Indre Østfold. Messa inneholder aktiviteter, underholdning og opplevelser, som formidler et mangfold av verdier, på en måte som kun ei landbruksmesse kan gjøre.

Markens Grøde arrangeres annethvert år, og tusenvis gjester i alle aldre forteller oss at Markens Grøde har truffet sitt publikum og sitt budskap; å presentere det mangfoldet av både mat-, kultur- og landbruk som det flotte distriktet vårt representerer. Messa er helt fri for både tivoli og neonlys, men desto sterkere på solid landsbysjarme. Gjennom 13 messer har kvalitet stått i sentrum, hvilket har gjort at messen har knyttet til seg en solid publikumsmasse. I 2018 var ca. 15. 000 besøkende innenfor portene, fordelt over tre dager. Barnefamilier, den aktive bonden, og aktører fra næringslivet så vel som det offentlige – her kan alle få påfyll av den sort opplevelser, verdier og kunnskap som varer lenge.
Rakkestad er en av landets store jordbruksbygder. Viktigst er korndyrking, melkeproduksjon og storfe- og svinehold. Av industri kan nevnes fjørfeslakteri, eggpakkeri, mølle og kornsilo, trevarefabrikk, torvstrøfabrikk og vaskeri.

Markens Grøde er en stiftelse med lokale, regionale og nasjonale innskytere: 

Rakkestad og Degernes Hesteavlslag
Rakkestad Skogeierlag
Rakkestad og Degernes Bondelag
Degernes Bygdekvinnelag
Rakkestad Bygdekvinnelag
SU 4H i Rakkestad
Rakkestad Gammelteknisk
Smaalenene Skogeierlag
Rakkestad Historielag
Østfold Skogselskap
Nortura
Østfold Landbruksselskap
Norsk Iskrem BA
Anita Grøseth
Indre Østfold og Andebu Gjensidige Brannkasse
DNB
Marker Sparebank
Degernes Landbrukslag
Rakkestad Sogneselskap
Felleskjøpet AGRI
Grønt Maskin
Indre Østfold Landbruksservice
A-K Maskiner
Østfold Traktor
Rakkestad Kommune
Markens Grøde egne midler
Brødr. Ringstad