Nasjonal billedkunst til Markens Grøde.

Ti av Norges fremste billedkunstnere har tolket et utvalg av Knut Hamsuns kjente romaner. Hva er vel da mer naturlig enn at noen av de kunstverkene som er inspirert av nobelprisromanen Markens Grøde, utstilles ved landbruksmessen Markens Grøde i Rakkestad? Det er originale og unike kunstverk av Therese Nortvedt, Håkon Bleken og Sverre Bjertnæs som stilles ut.

Det er KulturKonsept ved Kristin Jordfald, en av Norges mest erfarne kunstformidlere, som står bak det nasjonale kunstprosjektet HAMSUNfantasier som ble lansert til 150-årsjubileet for Hamsuns fødsel.

KulturKonsept ved Kristin Jordfald gjester i år Markens Grøde med en kunststand hvor flere originalbilder er utstilt, og enkelte unike verk er for salg.
Praktboken HAMSUNfantasier gjengir samtlige av de 54 kunstverkene fra prosjektet, og et begrenset antall av boken vil kunne kjøpes ved messens kunstutstillingsstand. Boken har litterære tekster av forfatter og Hamsunbiograf Ingar Sletten Kolloen. Kunstkritiker og forfatter Tommy Olsson har utdypende tekster om kunstnernes tilnærming til romanene. Kunstboken HAMSUNfantasier er påført Nasjonalbibliotekets Hamsunjubileumslogo.

Kunstboken og kunsten som eksklusivt stilles ut for salg, fås kun gjennom KulturKonsept.

Den anerkjente billedkunstneren Therese Nortvedts fantastiske oljemaleri av den vakre og stolte kua «Margherita» må regnes som landbruksmessens store kunstattraksjon! Det monumentale maleriet er 180×150 cm. Det ser ut som bonden har sluppet henne litt for tidlig ut på beite, og nå står og tripper i vårsnøen, omgitt av små, hvite margeritter. Hvis det er slik at blomsterholdig gressføde gir den aller beste og mest smakfulle melka, ja, da forstår vi den aktive bonden godt… Det er kun ett maleri, folkens! Så først til mølla!

Det vil også bli utstilt og presentert et signert og nummerert mindre trykk av maleriet «Margherita» i kun eksklusivt 20 eksemplar, som kan forhåndsbestilles, og om ønskelig dediseres av Therese Nortvedt. Flott gave og fint minne til både barn og voksne som priser kua.

Det blir arrangert tegnekonkurranse for barn ved KulturKonsepts kunststand under messens åpningstid. «Tegn din egen fantasiku»

Billedkunstner Therese Nortvedt vil være til stede på kunststanden fredag 10. mellom klokken 15 og 17.

Kunstformidler Kristin Jordfald gjester Markens Grøde med kåseriet «HAMSUNfantasier» på «Sparebankscena» Søndag 12. kl.13

Kunstutstillingen kan ses i Messehallen fredag til søndag 10-18