Markens Grøde bytter helg

Fjorårets Markens Grøde ble avholdt den andre helgen i august. Neste messe flyttes til tredje helg i august: 14–16. august 2020.

– Riggingen til messen starter en uke eller to i forveien, og erfaringsmessig er det mange som fremdeles har ferie og ikke kan være med på dette. Det er noe av grunnen til at vi gjennomfører en helg senere, forklarer Karoline Fjeldstad som er leder for stiftelsen Markens Grøde til Rakkestad Avis.

Noe som er helt avgjørende for gjennomføringen av Markens Grøde er sponsorer. De to generalsponsorene, eller hovedsponsorene, er sikret; Markes Sparebank og Rakkestad Energi.

– Vi er veldig fornøyd med å få på plass generalsponsorene. De er veldig viktige bidragsytere inn i messen, og for totalbudsjettet. Marker Sparebank har vært med hele tiden, mens Rakkestad Energi var generalsponsor for første gang i 2018. Vi er veldig glade for at de vil være med oss i 2020 også. Dette er lokale bedrifter med god forankring i bygda og som er med på å bygge opp om identiteten til messen, sier Fjeldstad.

Olav Heen Bakke fra Rakkestad Energi Marked, påpeker at de er opptatt av å føre noe tilbake til bygda.

– Det er en grunntanke hos oss å gi tilbake noe av det vi høster av å være i Rakkestad. I tillegg er det også en fin markedsplass for oss og andre som driver kommersiell virksomhet. Man får den synligheten man vil. For vår del vil vi fokusere på blant annet solcelle- og varmeprodukter, forteller Heen Bakke. Kunderådgiver Bjørnar Storeheier i Marker Sparebank synes messen bidrar med god synliggjøring av bygda.

– Folk kommer langveisfra for Markens Grøde, og vi vil være med å vise fram at Rakkestad er et bra sted å bo. Og så er det moro å være med på, legger Storeheier til.